در این مطلب از وبلاگ کسب و کار خانگی با آموزش چرمدوزی همراه شما خواهیم بود. در ابتدا لازم است با صنعت چرمدوزی و انواع چرم آشنا شویم. در ادامه سعی کردیم جهت آشنایی بیشتر با این صنعت پرطرفدار پکیجهای آموزشی مرتبطی نیز در اختیار شما قرار دهیم.
تاریخچه چرمدوزی در ایران
چرمدوزی و دباغی در ایران سابقهای بالغ بر هزار سال دارد. در نوشتههای تاریخی آمده است که در دوران پیش از حمله مغول به ایران دباغی و تجارت چرم مرسوم بوده است. چرمدوزی نیز از همان دوران رواج یافت.
چرمدوزی در دوره کنونی کاربرد فراوانی نیز دارد که از معروفترین کاربردهای آن ساخت انواع کیف زنانه و مردانه بزرگ و کوچک، کوسن، دمفرشی، جاکلیدی، دستبند و غیره است.
انواع چرم
چرمها در دو دسته کلی طبیعی و مصنوعی تهیه میشوند. معیار اندازه گیری چرم طبیعی فوت یا پا است که یک مربع ۳۰ سانتیمتر در ۳۰ سانتیمتر است و معیار اندازه گیری چرم مصنوعی متر است. در ادامه با دیگر انواع چرم و تفاوت های آنها آشنا خواهیم شد.
چرم سبک طبیعی: از پوست حیواناتی مانند گوسفند، بز، بزغاله و بره تهیه میشود. ضخامت کمی دارد و ظریف است. در ساخت محصولاتی مانند کیف، کیف پول، جاکارتی، دستکش و … استفاده میشود.
چرم نیمه سنگین طبیعی: از پوست حیواناتی مانند کروکودیل و شترمرغ بدست میآید. چرمِ کمیاب، زیبا و گرانی است و در ساخت محصولات لوکس و برند استفاده میشود.
چرم سنگین طبیعی: از پوست حیواناتی مانند گاو، گاومیش، گوساله و شتر بدست میآید. مقاومت و زیبایی منحصر به فردی دارد و برای دوخت کیفهای مجلسی و دستی، کفش و … مورد استفاده قرار میگیرد.
چرم اشبالت: چرمی که پرزدار است و از قسمتهای داخلی چرم طبیعی بدست میآید. به علت پرزدار بودن زود کثیف میشود. در دوخت کیف و کفش مورد استفاده قرار میگیرد.
چرم مصنوعی: چرم دستساز انسانی میباشد. مقاومت و کیفیت چرم طبیعی را ندارد اما به دلیل زیبا و ارزان بودن برای ساخت کیف، کفش، لباس و … مورد استفاده قرار میگیرد.
ابزار چرمدوزی
ابزار چرمدوزی:
خطکش نقطه گذاری
خطکش فلزی
خودکار ژله ای
چسب آهن
نخ موم زده
آستر سوزنی
آستر اشبالت
مقوا شطرنجی
دکمه و پرچ
تخته کار
قیچی
سوزن
مشته
سمبه
کاتر
فوم
چند نکته درباره روش های نگه داری از چرم:
محصولات چرمی را در ماشین لباسشویی قرار ندهید.
عطر و اسپری را مستقیماً بر روی چرم نزنید.
چرم در رطوبت زیاد کپک میزند، به همین دلیل نباید آنرا در محیط مرطوب نگهداری کرد.
هر چند ماه یکبار محصولات چرمی را با واکس چرم، چرب کنید.
برای رفع چربی و چرکزدایی چرم، اسفنج یا پارچهی نمناک را به کف شامپوی بچه آغشته کرده و به آرامی روی چرم بکشید، سپس با پارچه تمیز خشک کنید.
پکیج مقدماتی چرم دوزی شامل
🔴توضیحات لازم در مورد صنعت چرم دوزی و کاربرد چرم در زمینه های مختلف
هیچ نظری وجود ندارد